Cervesa “made in Penedès

20180711_205843.jpgPresentem la primera cervesa oficial del The Penedès Beer Project: Cerealia Grape Ale

Com no podia ser, una cervesa nascuda entre vinyes havia de portar un trosset de Penedès i això és el que hem fet: hem afegit most de Moscat ecològic, collita 2017. Això li dóna un toc floral i afruitat que fa d’aquesta una cervesa única. En afegir aquest most li aportem l’acidesa natural del vi i fem que sigui una cervesa més seca, més fresca i amb una aroma molt personal.

Dos mons, una ampolla

La cervesa com tots sabem s’elabora del gra, normalment ordi, que a diferència del raïm, el tenim disponible tot l’any, ja que és fàcil conservar-lo. El vi en canvi s’obté del raïm, una de les fruites més dolces, però al mateix temps més delicades, és importantíssim veremar els raïms en el moment idoni i portar-los a la bodega com més aviat millor, per tenir la màxima qualitat. Per això la verema és el moment més important, màgic, transcendent i estressant per un bodeguer.

Aquesta verema 2017 no ha sigut fàcil, i hem estat molt pendents de les condicions meteorològiques i de l’evolució de la verema per poder fer la nostra cervesa. Qui ho diria, que per fer cervesa hauríem d’estar pendents de la verema

Grape Ale

. En menys de 24 hores els raïms de moscat han estat collits, premsat i clarificats. Obtenint un most net i cristal·lí que vam barrejar amb el “most” d’ordi elaborat el mateix dia, format un nou producte que hem anomenat Grape Ale.

Una ampolla tres conceptes: cervesa, vi, cava

Aquesta fusió de mosts ha fermentat amb un llevat seleccionat de vi que ha ajudat a potenciar els meravellosos aromes de moscat que ara trobem en les ampolles de la  Cerealia Grape Ale. Finalment l’hem embotellat en ampolles de cava i ha descansat un mínim de 6 mesos en la nostra bodega.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s